FRK1743 Custom
 FRK1743 Custom

chef-kok

Alain Adriaanse

Je zou het niet zeggen in de landelijke ambiance van een authentieke boerenhofstee uit de zeventiende eeuw. Maar chef-kok Alain Adriaanse laat zich graag inspireren door wereldkeukens. ‘Door te reizen ben ik mezelf steeds meer gaan verdiepen in andere keukens, zoals de Aziatisch en Afrikaanse’, zegt hij zelf. Het is Alain ten voeten uit: altijd op zoek om zichzelf én zijn keukenbrigade te verbeteren en nieuwe dingen te ondernemen.

‘De blend van vers, passie en liefde dat is de smaak van alain.’

Alain Adriaanse, chefkok en mede-eigenaar
 FRK4974
 FRK4974

Chef sinds 2007

De ‘chef’ van Hofstede Meerzigt is hij al sinds 2007. Aan ervaring geen gebrek. Die deed Alain op bij meerdere horecazaken in Rotterdam en daarbuiten. Zijn belangrijkste leermeester zou zelfs langere tijd zijn compagnon worden: Herman den Blijker. Samen met hem kookte hij restaurant De Engel in Rotterdam naar een ster. In zijn gerechten proef je nog steeds de klassieke opleiding. Verfijnd, elegant.

Maar wat ik het meest heb geleerd is dat je met een goed, vers product moet werken. Dan ben je er eigenlijk al.’ Met dank aan zijn globale oriëntatie komen alle wereldsmaken wel voorbij in een menu. Niet alleen in Hofstede Meerzigt, ook in Brasserie 1640. Een nieuwe culinaire impuls op hetzelfde landgoed, dat weer nieuwe bezoekers aantrekt.

Nog altijd is Alain chefkok en ondernemer tegelijk. Bekend van initiatieven als ‘Koken met sterren’, waarvoor hij samenwerkt met bekende chefs uit binnen-en buitenland. Hij is initiator van De Boer Op (koken tussen de koeien), zette Hofstede op wielen op en is nauw betrokken bij Zoetermeer Culinair

De Smaak van Alain op Youtube

MAÎTRE SOMMELIER

SERMAD WARTAN

Onze sommelier Sermat begeleidt uw diner met de lekkerste wijnen van over de hele wereld. Hij weet van elke wijn het verhaal en de beste wijn-spijs combinaties.

Over Sermad

Ontdekkingsreis van smaken 1 1