Ontdekkingsreis van smaken 1 1
Ontdekkingsreis van smaken 1 1

maître sommelier

Sermad Wartan

Hij is de man die over alle 450 (!) wijnen op de kaart van Hofstede Meerzigt wel een bijpassend verhaal kan vertellen. Het tekent de gedrevenheid van Sermad Wartan -en vooral zijn vakkennis. Het succes van het restaurant aan de rand van Zoetermeer is ook deels zijn succes. Met chefkok Alain Adriaanse vormt de maître sommelier een succeskoppel, al sinds de start in 2007.

'Verhalenverteller met een passie voor wijn'

Sermad Wartan, maître sommelier
 FRK4853
 FRK4853

opgegroeid met een palet aan smaken

Sermad volgde de Hotelschool in Den Haag, deed ervaring op bij aansprekende namen: het Amstel Hotel, Des Indes, Groot Paardenburg. Eenmaal op eigen benen bij Hofstede Meerzigt verbreedt hij zijn horizon met reizen naar grote wijnlanden: Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Argentinië en Chili. Ook zijn Iraakse afkomst verklaart zijn brede oriëntatie op wijnen. ‘Ik ben opgegroeid met een palet aan smaken.’

Zijn kwaliteit: precies taxeren waar hij een gast aan tafel een plezier mee doet, zowel qua wijn als qua verhaal. ‘Ik ben degene die de wijnen van de wijnmakers en de gerechten van de chef samenbrengt. Het helpt dat ook Alain een grote wijnliefhebber is.’ Zet alle wijnen van de wereld op tafel en als hij mag kiezen, haalt Sermad er keer op keer dezelfde uit: die uit Toscane. ‘Een prachtige Super Tuscan Tignanello van Piero Antinori.’ Het verhaal van die wijn vertelt hij er op verzoek graag bij.

CHEF-KOK EN MEDE-EIGENAAR

ALAIN ADRIAANSE

Chef-kok Alain Adriaanse laat zich graag inspireren door wereldkeukens. Het is Alain ten voeten uit: altijd op zoek om zichzelf én zijn keukenbrigade te verbeteren en nieuwe dingen te ondernemen.

Over Alain

Hofstede Meerzicht 44