Als sommelier is het mijn taak om wijnen te begrijpen, te doorgronden en te delen. Toch zijn er plekken waar de wijn meer vertelt dan je ooit in een proefnotitie kunt vangen. Mijn bezoek aan Tenuta Guado al Tasso in Bolgheri was zo’n ervaring. Wat begon als een studiereis, werd een diepe duik in de ziel van een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Italië.
BLog
Guado al Tasso: Sermad in het hart van Bolgheri
donderdag 15 mei 2025
Sermad de wijnmatchmaker van Hofstede Meerzigt!
donderdag 15 mei 2025
Van een toevallige proeverij naar het runnen van een van de fijnste wijnkaarten van Nederland: sommelier Sermad bewijst dat passie écht door de maag gaat. Bij Hofstede Meerzigt weet hij als geen ander hoe je een wijn laat zingen naast een gerecht. We vroegen hem naar zijn route, zijn geheimen en waarom zelfs een wijn-scepticus bij hem zwicht.
Food Festival Zoetermeer, 21&22 Juni 2025
maandag 24 maart 2025
Goed nieuws: na het enorme succes van afgelopen edities komt ons Food Festival Zoetermeer terug in 2025! Wanneer: 21 en 22 juni.
De Gault&Millau waardering is binnen!
maandag 24 maart 2025
Vijf jaar op rij erkend door Gault&Millau
Zonder Chef Alain Adriaanse geen Hofstede Meerzigt!
vrijdag 21 maart 2025
Leer onze chef Alain Adriaanse een beetje beter kennen!
Gault&Millau 15/20 score!
maandag 9 september 2024
We zijn dolblij met onze Gault&Millau score van 15/20! Een geweldige erkenning voor ons harde werk!